luni, 21 decembrie 2015

Himalaya - Gentle Exfoliating Daily Face Wash





Himalaya a fost infiintata in 1930 de catre M. Manal, in India.
Principala activitate a acestei companii este sa fabrice produse din plante pornind de la intelepciunea medicinii ayurvedice.
Ce mi se pare cu adevarat interesant este faptul ca Himalaya nu accepta "stiinta imprumutata", ci prefera sa cerceteze si sa testeze individual fiecare planta medicinala utilizata in produsele sale. De asemenea, plantele lor sunt crescute in zone nepoluate, atent selectionate.
Portofoliul Himalaya detine 200 produse farmaceutice, produse de ingrijire personala, de ingrijire pentru copii si pentru animale.

Primul produs Himalaya de care am auzit eu a fost faimosul medicament pentru ficat, care a devenit si marca reprezentativa a brandului. Apoi am folosit mai multe remedii pentru rinichi care m-au ajutat enorm. Recent am inceput sa folosesc si produse cosmetice si de ingrijire.

Azi vreau sa va povestesc despre un gel de curatare a tenului, si anume un scrub cu particule din samburi de caise.


Detalii tehnice:
  • gramaj - 100 ml
  • a se pastra la loc uscat si racoros
  • expira la 12 luni de la deschidere
  • acest produs nu a fost testat pe animale
  • testat dermatologic
  • eficacitatea lui a fost testata clinic si prezinta un grad scazut de iritabilitate
Descrierea oficiala:

Lotiune de curatare a tenului, fara sapun, care poate fi folosit in fiecare zi, curata si inlatura celulele moarte ale pielii intr-un mod delicat, lasand in urma un ten mai tanar si mai stralucitor.
Granulele din samburi de caise ajuta la inlaturarea celulelor moarte ale pielii, stimuleaza cresterea celulara si previne formarea punctelor negre.
Extractul de neem si cel de lamaie curata in profunzime tenul, in timp ce extractul de aloe vera mentine hidratarea optima a pielii.

Mod de utilizare:

Umeziti tenul cu apa, apoi masati produsul cu blandete, evitand zona ochilor. Clatiti bine cu apa si uscati pielea cu un prosop curat.

Ingrediente:

apa, ammonium lauryl sulfate, cocamidopropyl betaine, sodium cocoyl glutamate & disodium cocoyl glutamate, polyethylene, aloe barbadensis leaf extract, glycerin, acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, citrus medica limonum peel extract, media azadirachta leaf extract, sodium hydroxide, fragrance, phenoxyethanol, prunus aemeniaca seed powder, lens culinaris fruit extract, methylchloroisothiazolinone & methylisothiazolinone, carnauba wax D&C red no 30 (CI73360), glycerin, citric acid, disodium EDTA, tocopheryl acetate, sodium metabisulfite.

Parerea mea:

Am folosit acest produs seara, mai ales in zilele in care am purtat machiaj. Curata bine, insa lasa tenul usor uscat. 


Are consistenta tipica a unui gel de curatare a tenului si nu are particule foarte mari, deci nu agreseaza pielea din punctul asta de vedere.
Eu am folosit cam jumatate din produs si apoi l-am pasat sotului meu. De ce? Pai, am avut trei episoade urate, zona de sub nas mi s-a iritat in asa hal si mi-a creat usturimi groaznice care mi-au rapit somnul multe ore. Initial am crezut ca de vina este o lotiune cu SPF pe care o foloseam atunci, apoi am dat vina pe exfoliantul chimic, insa pe urma am realizat ca dusmanul este acest scrub.
Citind din nou cu atentie descrierea lui am realizat ca ar fi potrivit mai degraba unui ten gras, nu uscat cum este al meu. Desi, extractul de lamaie nu prea l-as recomanda niciunui tip de ten.
La asta cred ca s-a adaugat si faptul ca eu am pielea foarte sensibila in acea zona. Cand eram insarcinata, am iesit de vreo 3 ori pe strada fara sa aplic SPF pe fata si mult timp am avut pete acolo, pe care le-am rezolvat cu exfoliantul chimic, insa pielea a ramas sensibila si nu pot aplica orice fel de produs.
Pe restul fetei n-am avut nici o problema, chiar daca nu mi-a scos nici un punct negru, asa cum se lauda.
In Romania, am inteles ca-l puteti gasi in Kaufland, insa daca dati o cautare pe google, iti gasiti si in multe magazine online.

Voi l-ati folosit? Ce parere aveti despre el?

V-am pupat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentarii, pupici.